Klippeøerne, ved den ene av dem: Håja

Astrid Nyborg Berg trådde sine barnesko i Baksalen. Etter at hun flyttet har hun utdannet seg som klassisk gitarist og komponist.

Fra barndommen husker hun veldig godt utsikten mot Håja, øya som man kan se fra store deler av Hammerfest.
Utsikten til Håja har alltid fulgt henne, noe som endte med at hun henvendte seg til oss her i Arktisk kultursenter: kunne hun få lov til å komme hit og urfremføre en sonate med sterk inspirasjon fra Håja og utsikten til den. Dette svarte vi selvsagt ja til, og dermed kom hun hit på tidligvåren for å la seg inspirere til å komponere.

Sonaten "Håja" er nå ferdig komponert og innøvd, og Astrid Nyborg Berg kommer hit for å urfremføre den i Frityren fredag den 22.9. klokka 19.00.
Dette er et prosjekt vi er umåtelig stolte av å ha vært med på, og vi gleder oss til at Hammerfestinger får anledning til overvære dette.

Velkommen

PS   Utsikten til Håja (og Hjelmen) gjorde i sin tid også inntrykk på komponist Ole Olsen. Inntrykkene var faktisk så sterke at Olsen skrev Operaen Klippeøerne (både musikk og libretto, oppført i Ole Olsen-salen den den 1.11.21). Håja har også vært inspirasjon for minst en jazzkomposisjon.

 

Publisert
13. september 2023
Skrevet av
Sverre Gjørvad