Arild Andersen Group til Arktisk kultursenter den 2.9.24.

En norsk supergruppe!

ARILD ANDERSEN GROUP kaller han bandet, der han har valgt noen av sine absolutte favorittmusikere fra den yngre generasjonen:

Marius Neset, sopran- og tenorsax. Han har gjort kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergens Philharmonic og KORK. Hans unike spillestil kan raskt gå fra tett og rytmisk kompleks til mykt og inderlig vakkert.
Helge Lien, piano. Hans delikate pianospilling, som finner inspirasjon i Bill Evans lyrikk, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han har gitt ut ti album med sin egen trio.
Håkon Mjåset Johansen - trommer, er kjent for sitt samarbeide med Trondheim Jazzorkester og Ensemble Denada, men også med Bugge Wesseltoft, Nils-Petter Molvær, Motif. Han er eneste nordmann som har gitt ut CD med Chick Corea som gjest.
Bassist Arild Andersen kan virkelig kalles en legende.
Stilig, allsidig og med et stort navn internasjonalt.
Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen. De påfølgende årene spilte han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell og mange mange andre. På 1980-tallet startet han det legendariske bandet Masqualero med Jon Balke, Nils-Petter Molvær, Jon Christensen og Tore Brunborg. De siste årene inkluderer samarbeid med blant andre Pat Metheny, Joshua Redman, Makoto Ozone og Marcin Wasilewski.

Han har gitt ut 22 plater i eget navn på ECM og diskografien hans er et levende stykke internasjonal jazzhistorie.
Fremfor alt er han fast forankret i samtiden, og hans store spill og kreativitet er kombinert med en utsøkt teknikk. Han komponerer også fantastisk musikk, og repertoaret i bandet består av Andersens komposisjoner.

Sitat fra konsertanmeldelser
”Det er ganske utrolig at en kvartett med fire individualister, fire musikere på øverste toppnivå, klarer å spille så vanvittig samstemt, som om de var en eneste felles musikalsk organisme…. Dessuten hadde vi sjefen for kvartetten, Arild Andersen, som virkelig ga sitt publikum noen magiske opplevelser på bassen, der han sto bøyd over instrumentet med et bredt smil og skuldrene litt oppheist av ren skjær begeistring.”        Live Sætre, Dagningen (fra Dølajazz)

”Det kan skuldast alderen, men underteikna slit med å hugsa ein betre opningskonsert. Snakk om å setja standarden!” Nils Kvamsdal, Avisa Hordaland, Rubrik: ”Makelause Andersen”  (fra Vossajazz)

”Andersen, med den største, feiteste og varmeste tonen i bassen, har vært en mester til å finne unge, spennende musikere å jobbe med og bli utfordra av. Slik er det også i dette bandet, men vulkanen Håkon Mjåset Johansen på trommer, lyrikeren i superklasse Helge Lien på piano og en av verdens beste og mest uttrykksfulle saksofonister anno 2020, Marius Neset, er jo både relativt unge, men alle godt etablerte også langt utenfor Harald og Sonjas grenser.” Tor Hammerø (fra Moldejazz 2020)

Billettsalget er i gang.

 

Publisert
30. mai 2024
Skrevet av
Sverre Gjørvad