Vidar Vang ( Sol)

VV-event
25.04.19

 april 2018 ga Vidar Vang ut «8530 Bjerkvik», hans åttende album. Albumet består av fortellinger og stemninger fra et hjemsted, og singelen «Hvis du ser ho» ble satt på høy rotasjon hos NRK P1. To uker etter kom albumet «9 Viser», nedstrippet og akustisk, med versjoner av sanger fra «8530 Bjerkvik» og debuten hans på norsk, «Vårres egen lille krig» fra 2015

De siste årene har bl. a VG hyllet Vidar som «En låtskriver i særklasse», Nordlys som «En nordnorsk bauta». Vinteren 2019 gleder Vidar Vang seg til å ta med kassegitaren, stemmen og historiene sine ut på veien for en rekke konserter i det akustiske formatet!

Historikk
Vidar Vang (f. 1976) er en norsk sangskriver og artist. Han er født og oppvokst i Bjerkvik, i Nordland, og begynte å skrive egne sanger i tenårene. I 1998 slapp han sitt uoffisielle debutalbum, «Blue». Albumet ble solgt på konserter i Nord-Norge.

Høsten 2000 tok Vidar med seg et hundretalls sanger og flyttet til Oslo. I august 2001, etter å ha spilt på by:Larm, Norwegian Wood og Øyafestivalen, signerte han sin første platekontrakt, med EMI.

23. september 2002 debuterte Vidar Vang med albumet «Rodeo», produsert av Seasick Steve og Cato «Salsa» Thomassen. «Rodeo» ble omtalt som et av årets beste rockalbum, og ble nominert til Spellemannspris året etter.

Vidar har siden gitt ut ytterligere fire album på engelsk, før han i 2015 debuterte på norsk med albumet «Vårres egen lille krig», til strålende kritikker.
Vidars sanger har siden han debuterte i 2002 hatt høy rotasjon på norsk radio, og han har turnert utstrakt på klubber og festivaler i Norge; med fullt band, i trioformat og solo. Han har også turnert i Europa og USA, akustisk, alene med gitaren.

Du kan kjøpe billett HER
 

SAMARBEIDSPARTNERE