Jazz i Frityren; "John Pål Inderberg Trio"

Trio i vinterskrud[1]

John Pål Inderberg er kanskje den viktigste norske jazzmusikeren siden 1980.

Du har ikke hørt om ham, sier du?

Selv om du ikke har festet deg ved navnet hans kjenner du sansynligvis til noen av studentene han, siden han er mannen bak Jazzlinja i Trondheim.

John Pål har med sitt pedagogiske opplegg har formet en ubegripelig stor andel usedvanlig dyktige musikere, som igjen har sikret Norge en meget høy jazzfaglig internasjonal anseelse.

Med sans for et musikalsk spontant uttrykk har han turnert i en årrekke, og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor.
Med en fot i Nidelven og en fot i cooljazzen, har Inderberg rendyrket en sterk stemme som kombinerer det norske og det amerikanske.

I trio med Håkon Mjåset Johansen og Trygve Waldemar Fiske spiller han gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i ett drag.John Pål Inderberg Trio oser av spilleglede og formidler akustisk samspill på høyeste nivå.

Trioen er ute med sitt andre album, «Radio Inderberg», og vi sakser velvillig fra Arild R. Andersens anmeldelse på siden jazzinorge.no: «De tre forvalter en skarp varsomhet som berører, og de to yngste viser seg som nære venner av den gamle jazzens vesen. Det låter ujålete, ærlig, tilbakelent og stringent. Radio Inderberg» oppleves som en samtale uten datostempel. Musikken kommer langveisfra, men byr på en nærhet man ikke tar feil av».

John Pål Inderberg: barytonsaksofon
Trygve Waldemar Fiske: kontrabass
Håkon Mjåset Johansen: trommer

15.september klokken 19:00 i Frityren.

Billetter kjøper du HER

SAMARBEIDSPARTNERE