Erland Dahlen 15. desember

Erland Dahlen pressebilde 151218
15.12.18

Supertrommeslageren, perkusjonist og en-manns-bandet Erland Dahlen ble Spellemann-nominert med sitt forrige album “Blossom Bells”, som i følge veterananmelder Terje Mosnes var “et originalt tenkt og strålende gjennomført album”.  Nå vender han tilbake med et enda mer variert, rocka, storslått og hakeslippfremkallende knippe instrumentallåter på sitt tredje album “Clocks”. Aldri før har vel “filmatisk” vært en mer passende merkelapp.

 

 

Dahlen koker sin velgjørende signaturkraft på bein fra mange forskjellige sjanger også denne gangen: elektronika, krautrock, ambient, post-rock, new wave og mørk instrumentalrock.

 

Diskografien til Erland Dahlen teller på det nåværende tidspunkt rundt 315 utgivelser. Han har spilt med et imponerende bredt spekter av artister og prosjekter som spenner fra Eivind Aarseths band Sonic Codex, John Paul Jones (Led Zeppelin), Xploding Plastix, Madrugada, Pantha du Prince and the Bell Laboratory, Kaada/Mike Patton, Serena-Maneesh, Hanne Hukkelberg, Anja Garbarek og Ane Brun – for å nevne et lite utvalg. De siste årene har han vært fast medlem i Nils Petter Molvær sine band og spiller duo med Geir Sundstøl  og i trioen Stian Westerhus and the Pale Horses. Som musiker er han umiddelbart gjenkjennbar både for sitt Rolex-presise og energiske spill og sin unike følsomhet og interesse for ulike lyder og klanger.

 

Instrumentsamleren og lydjegeren

 

Instrumentariumet på albumet er som på tidligere album stort, fantasifullt og unikt. De som forventer et trommealbum vil få seg en overraskelse. Det er ikke uten grunn at Uncut har beskrevet solomusikken hans som “mer fulltonende og fantasifullt enn mange «postrock» kvartetter”. Utforsking av lyder danner ofte grunnlaget for improvisasjoner som senere blir nye komposisjoner. Erland er lidenskapelig opptatt av nye lyder og er stadig på jakt etter nye instrumenter.

 

Billetter kjøper du her

  • Konsertstart:

    • 15. desember kl. 19:00

SAMARBEIDSPARTNERE